.3300 Eger, Zalár u. 1-3.
.evatzrt@evatzrt.hu

Aktuális

KÖZLEMÉNY - Katona téri parkolóház

 

Az EVAT Zrt. igazgatóságának egyhangú döntése alapján a jogszerűtlen állapot, valamint a további anyagi veszteség elkerülése érdekében a cég kénytelen volt 2023. január 11-ével bezárni a Katona téri parkolóházat. A 2020. áprilisa óta fennálló, tulajdonosi döntés és szerződés nélküli üzemeltetés ugyanis eddig már közel 200 millió forintos veszteséget okozott az EVAT-nak.

 

Az összesen 153 parkolóhely megszűnése rendkívül súlyosan érinti a kórházi dolgozókat, a betegek hozzátartozóit, a piaci árusokat, a vásárlókat, a környéken élőket és nem utolsó sorban azokat a vendéglátóhelyeket és szállásadókat, akik itt béreltek parkolóhelyet vendégeik számára. Ez a döntés súlyos csapás az egyébként is nehéz helyzetben lévő vállalkozásoknak.

 

A kialakult helyzetért a felelősség azonban nem az EVAT Zrt-t terheli, hanem az Önkormányzatot, és Mirkóczki Ádám polgármestert. A cég igazgatósága több esetben fordult a polgármesterhez a helyzet megoldása érdekében, eredménytelenül. Mirkóczki Ádám Polgármester Úr még a közgyűlés napirendjére sem volt hajlandó venni a kérdést. Utolsó esélyként 2023. január 6-án nyilvánosan kértük a Polgármester Urat, hogy írja alá az üzemeltetéshez szükséges szerződést. Erre azonban máig nem került sor.

 

Szeretnénk felhívni a közvélemény figyelmét arra, hogy a parkolóház bezárt állapotban is pénzébe kerül a városnak és még bevételt sem termel, ami a bérleti költséget kompenzálná. Az EVAT korábbi vezérigazgatója, dr. Fodor András már 2020. augusztusában felhívta a polgármester figyelmét arra, hogy az önkormányzat készfizető kezességvállalása mindenképp fennáll a parkolóház tulajdonosa felé, és maga Mirkóczki Ádám polgármester is elismerte korábban, hogy nincs olyan jogszerű opció, amiben az önkormányzatot ne terhelné bérlési vagy vásárlási kötelezettség. A parkolóházzal kapcsolatos eredeti szerződés egy, az előző városvezetéstől örökölt helyzetet teremtett, amelynek egyetlen értelmes és anyagilag elfogadható megoldása az lett volna, ha a Mirkóczki Ádám vezette önkormányzat 2020. tavaszán, mintegy féláron, élt volna a megvásárlás lehetőségével. Az érvényes bérleti szerződés nélküli üzemeltetés a lehető legrosszabb és legköltségesebb megoldás volt, és az elmúlt két évben eltűrt állapot a mostani polgármesteri aláírás hiányában azt eredményezné, hogy a városnak 15 év alatt több mint 1milliárd Ft-ot kellene fizetnie.

 

Bízunk abban, hogy a Polgármester, látva az EVAT Zrt-nek okozott anyagi és a parkolóház használóinak okozott nem vagyoni kárt, mielőbb felülvizsgálja a döntését. Az EVAT Zrt. továbbra is nyitott arra, hogy egy jogszerű és a cégnek veszteséget nem generáló helyzetben tovább üzemeltesse a parkolóházat.

 

EVAT Zrt.

Fűtőmű

.3300 Eger, Malomárok u. 28.
.36 536-266
.36 536-277
.futes@evatzrt.hu


JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Nyomtatás

Kapcsolat

.3300 Eger, Zalár u. 1-3.
.36 511-777
.36 516-017
Nyomtatás